De Heegemer Dekdweilers

Historie

2011 - 2012

We hadden in 2012 totaal 30 optredens waaronder optredens in het Abe Lenstra stadion, Sneekweek, Septemberpop, Afsluitfeest Blauhuster Dakkapel, Koninginnedag in Groningen en het inmiddels traditionele Dekdweilfestival. Helaas hebben we afgelopen jaar afscheid moeten nemen van Thomas als lid van de Dekdweilers. In 2011 stonden we op het podium tijdens de Fryske Music Night! Ook waren er de optredens tijdens de Sneekweek en in Thialf. Verder hebben we opgetreden tijdens het Carnaval in Kraggenburg en natuurlijk Koninginnedag in Draguignan en een weekje skiën en optreden in Val Thorens. De Wintersport was voor ons iets waar we al jaren naar uitkeken en in Mei 2011 was het dan zover. Een prachtige ervaring die met koeienletters in de geschiedenisboeken van de Dekdweilers staat genoteerd. Ook het door ons georganiseerde Dekdweilfestival was wederom een succes!! Het afgelopen jaar hebben we ook een nieuw lid mogen ontvangen, namelijk Bendiks op de Toms.

2009 - 2010

In 2010 hebben we een erg leuk weekend gehad in Katwijk, waarbij we mooie optredens hebben gehad in Den Haag en Noordwijk. Daarnaast waren er optredens in Thialf, het Abe Lenstra Stadion, SAIL 2010 en natuurlijk de Sneekweek! Ook het door ons georganiseerde Dekdweilfestival was wederom een succes! We hebben in 2010 3 nieuwe leden mogen verwelkomen: Berto, Johannes en Roelof. We zijn erg blij met deze nieuwe leden wat de bezetting van de trombone en trompetsectie ten goede komt. In 2009 waren er mooie optredens in Thialf, het Abe Lenstra stadion, Sneekweek en uiteraard was er ons 10-jarig jubileum. We hebben een erg leuk feest gevierd in het Veerhuys met alle oude en huidige Dekdweilers, onvergetelijk!

2007-2008

Jong Oranje won in 2007 de Europese titel en dit moest natuurlijk groots gevierd worden. Hoe kon dit anders dan hiervoor een jong en enthousiast dweilorkest te vragen? De Dekdweilers dus!!! In juni 2007 vertrokken we daarom naar Heerenveen om de spelers en natuurlijk Foppe de Haan te huldigen. De Sneekweek is inmiddels een vast prik geworden. We treden maar liefst 3 keer op in het bruizende centrum van Sneek op de Marktstraat tot in de late uurtjes! Grandioze optredens met massa's meedijnzende mensen zorgen voor weinig slapen, kapotte lippen, en onvergetelijke herinneringen! In 2008 hebben we ons eerste optreden verzorgd in het Abe Lenstra Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd van sc Heerenveen hebben we voor 26.000 mensen het Fries Volkslied gespeeld. Dit was een ware belevenis! Na dit optreden keren we jaarlijks ongeveer 3 keer per jaar naar het Abe Lenstra Stadion om het Fries Volkslied ten gehore te brengen. Ook zijn we in 2008 een dag naar Amsterdam vertrokken om op te treden bij het personeelsfeest van BNN. De Heegemer Dekdweilers zijn inmiddels uitgegroeid tot een groep van 18 leden.

2005-2006

In 2005 hebben we een bezoek gebracht aan Lloret de Mar in Spanje! Dit was een ware belevenis. Het was welke avond 1 groot feest in de uitgaansgelegenheden. Ook hebben we opgetreden in het centrum op verschillende pleinen, op de boulevard en op het strand! In 2006 hebben we opgetreden in Martiniplaza in Groningen tijdens het slotfeest van de KEIweek. Een machtig mooi feest met een paar duizend studenten, dit heeft ons hierna meer mooie optredens opgeleverd in het bruizende Groningen, zoals een optreden in het centrum tijdens Koninginnedag. Ook zijn we inmiddels vaste gast in het Thialf waar we jaarlijks optredens verzorgen bij grote schaatsevenementen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot 15 leden.

2003-2004

In 2003 was ons eerste optreden in Thialf! Tijdens de Night of the Koemarkt in Heerenveen in de zomer van 2003 hebben we indruk gemaakt bij de organisatie en zodoende werden we een paar maanden later uitgenodigd om op te treden bij het NK Allround en de World Cup wedstrijden in Thialf. Ook hebben we dit jaar wederom carnaval gevierd, dit jaar was dat bij de gehandicapten in Maartenswouden. Een prachtige ervaring om met deze mensen een echt feestje te bouwen. Naast deze optredens hebben we ook gespeeld bij het Sintspektakel in Wolvega, de 11-stedentocht voor roeiers in Leeuwarden en waren we wederom aanwezig tijdens de Sneekweek!!!

2001-2002

In de jaren 2001 en 2002 maakten we een hele ontwikkeling mee. Er kwamen 4 nieuwe leden bij en we mochten optreden tijdens de Sneekweek, Carnaval en bij de World Cup Tafeltennis. Allemaal prachtige optredens. Ook zijn we druk bezig geweest om ons repetoire op te schorten. Niels en Herke waren druk bezig om muziek uit te schrijven. De Dekdweilers werden steeds bekender en dit zorgde voor meer optredens in de omgeving en het maken van een mooie website.

1999-2000

In 1999 zijn De Heegemer Dekdweilers opgericht. De beginformatie bestond uit 6 personen en onze eerste optredens waren in Heeg, IJlst en Groningen. Vanaf deze eerste periode was Pompidom al onze hit! Ook werd in de eerste maanden al een slee aangeschaft om hierop de grote trom te vervoeren. Een paar assen en wielen eronder en hij was klaar! Het zag er uniek uit en het was weer eens wat anders dan een kinderwagen. In 2000 zijn we al een weekend op pad gegaan. In Duinrell hebben we een aantal bungalows gehuurd en heerlijk uitgerust, ahum... Ook hebben we dit weekend opgetreden in het centrum van Leiden wat een groot succes was.